כדי לטפל בסיום עבודתך עליך לקבל החלטה בשני תחומים:
תוכנית לביטוח פנסיוני מסוג ביטוח מנהלים או/ו קרן פנסיה, כוללת חיסכון לגיל פרישה לגמלאות, וכן כיסוי ביטוחי למקרה נכות ומוות. לכן, התכנית היא נכס צאן ברזל, שאותה יש לשמור מכל משמר.
בתקופת המעבר בין מעסיקים, מומלץ בחום להמשיך את רצף התשלומים לתוכנית באופן פרטי באחד משני המסלולים:
מסלול מצומצם - מסלול זה המכונה "הסדר ריסק זמני", כרוך בתשלום פרמיה מינימלית בגין עלות הכיסויים הביטוחיים בלבד ללא מרכיב חיסכון. באופן זה, מובטחת רציפות התוכנית ותנאי החיתום הרפואיים המקוריים, כך שתוכל להפקיד לתכנית שברשותך גם בעתיד ממעסיק חדש.
מסלול רחב – במסלול זה נשמרים הכיסויים הביטוחיים ברמתם ערב סיום העבודה, ובנוסף ממשיך להצטבר גם חיסכון לגיל פרישה, על פי תנאי ההשקעה המקוריים בתכנית. תשלומים באופן עצמאי מזכים אותך בהטבות מס.
בשנת 2005 נחקק חוק המאפשר לכל עובד לקבוע את הסדר הביטוח הפנסיוני הרצוי לו, ואילו ב-2016, יושם חוק שבו כל עובד במדינת ישראל יכול לבחור את הסוכן המטפל בו. לפיכך, אם התחלת עבודתך כשכיר/ה אצל מעסיק חדש, מנהל לקוח מטעם קלי יוכל להמשיך וללוות אותך גם במקום החדש, ובכך לדאוג להמשכיות התוכניות הביטוחיות שלך תוך שמירה על הזכויות הקיימות שלך.
נזילות כספי הפיצויים - עקרונית, כספי הפיצויים שהופקדו בתכנית במהלך הדרך הינם נזילים וניתנים למשיכה בעת סיום העבודה. כספים אלו מהווים חלק בלתי נפרד מעוגת החיסכון הפנסיוני שלך, ועל כן מומלץ בחום להימנע ממשיכתם למעט במקרה חירום.
מיסוי כספי הפיצויים - כספי הפיצויים כפופים להתחשבנות עם מס ההכנסה. על פי התקנות, נכון לשנת 2014 פטור ממס כספי פיצויים ניתן בגובה שכר חודשי עד לתקרה בסך 12,360 לכל שנת עבודה. היה ואין צורך מיידי למשוך את כספי הפיצויים, ניתן לדחות למועד מאוחר יותר את תשלום המס בגין כספי פיצויים החייבים במס בכך להקטין משמעותית את חבות המס.
אופן משיכת כספי הפיצויים - רשות המיסים פרסמה כללים חדשים בנוגע לאופן הטיפול בכספי הפיצויים המשולמים לעובדים בעת פרישתם מעבודה. התהליך אורך מספר חודשים ומורכב ממספר אבני דרך.
לשם כך, אנו מבקשים את עזרתך כדי להשלים אותו במהירות וביעילות.