תכנון פרישה לפנסיה וביטוחי הבריאות

תכנון פרישה לפנסיה צריך להתחיל עוד שנים רבות לפני היציאה לגמלאות, ובעיקר יש לשים את הדגש על התכנון החל מהעשור החמישי לחיים. התכנון צריך לקחת בחשבון שורה ארוכה של מרכיבים כגון ההוצאות הצפויות לאחר הפרישה (שוטפות ומיוחדות), מכלול הכספים שיעמדו לרשותכם מקרן הפנסיה, ביטוח מנהלים, קצבאות, חסכונות וכן הלאה, רמת החיים שאתם רגילים ומעוניינים בה, ועוד. אחד התחומים שבהחלט יש לתת עליו את הדעת הוא כל הקשור לבריאות ולביטוח בריאות.

 

נושא חשוב ומשמעותי

ראשית, חשוב לדעת כי בניגוד למה שמקובל לחשוב, לא תמיד לאחר היציאה לגמלאות ההוצאות פוחתות באופן משמעותי. אחד הסעיפים שבוודאי לא יפחת אלא יעלה הוא הוצאות הבריאות, העשויות להגיע לסכומים בלתי מבוטלים. ככל שהגיל מתקדם כך אנשים מועדים יותר לבעיות בריאות מורכבות, המצריכות טיפולים יקרים וממושכים ולא פעם אף תמיכה סיעודית, ניתוחים ואשפוזים. זאת בנוסף לצורך הולך וגובר בתרופות קבועות, והיותם של מבוגרים מועדים לנפילות העלולות לגרום לשברים שאינם מתאחים במהירות ומצריכים סיוע מהסביבה.

הטיפולים הללו כרוכים לא פעם בעלויות גבוהות מאוד ולאורך זמן, דבר היוצר עומס משמעותי על המבוגר ובני משפחתו, וכמובן גם פוגם מאוד באיכות החיים. על כן, תכנון פרישה לפנסיה צריך לקחת בחשבון גם את הנושא של בריאות ובדגש על ביטוח בריאות שיספק מענה אופטימאלי לצרכים עם כיסוי ביטוחי.

תכנון פרישה לפנסיה וביטוחי הבריאות

תכנון פרישה לפנסיה וביטוחי הבריאות

מה כולל ביטוח בריאות לגיל השלישי

אמנם, כל אדם בישראל מבוטח בביטוח הבריאות הבסיסי דרך דמי הבריאות המשולמים לביטוח הלאומי, וזכאי לסל השירותים הניתן דרך קופות החולים. בנוסף, מרבית האנשים בוחרים להרחיב את הכיסוי הבסיסי לשירותים הנוספים, המכונים שב"ן. יחד עם זאת, הכיסויים הללו אינם נותנים מענה מיטבי ואינם מכסים כל צורך בריאותי, דבר העלול להותיר אתכם בבעיה קשה בעת הצורך.

כאן נכנסים לתמונה ביטוחי הבריאות הפרטיים שמציעות חברות הביטוח. הכוונה היא לביטוחים המעניקים כיסויים שונים בהתאם להיקף הכיסויים שבחרתם, בין היתר תרופות שאינן כלולות בסל הבריאות, היוועצות עם מומחים לבחירתכם, בדיקות מתקדמות כמו MRI ללא צורך בקבלת אישור הקופה וכפוף לתורים המיועדים ללקוחות פרטיים, וכן כיסוי של ניתוחים פרטיים והשתלות בישראל ובחו"ל, כאשר חברת הביטוח גם ממנת את האשפוז, השהות, הבדיקות, התרופות ועוד. כיסויים אלו מאפשרים לכם נגישות לתרופות המתקדמות ביותר בשוק, שעשויות להיות גם מצילות חיים, וממיטב המנתחים והטכנולוגיות בעולם – שירותים שיעלו עשרות, מאות ואפילו מיליוני שקלים ללא ביטוח בריאות מתאים. למרבה הצער, אנשים שאינם מתכוננים מראש ליום סגריר מוצאים את עצמם נאלצים לוותר על הטיפולים, על כל המשתמע מכך, או לחילופין הם ובני משפחתם נכנסים לסחרור כלכלי מורכב מאוד.

היערכות נכונה וחכמה

מובן שישנה חשיבות גדולה לעצם רכישת הפוליסה, אך יש לעשות זאת באופן חכם ונבון – עדיף בליווי גורם מקצועי ומיומן המעניק ייעוץ אובייקטיבי. זאת מכיוון שחברות הביטוח מציעות מגוון רחב מאוד של פוליסות, ויש לבדוק היטב מה הן כוללות, אילו כיסויים רפואיים כבר יש לכם, מה אתם באמת צריכים מהפוליסה ומה לא, האם ניתן לחסוך בעלויות הפוליסה, להשוות לפוליסות אחרות, האם יש "אותיות קטנות" ומה באמת מכסים, באילו תנאים, ועוד.

כמו כן, יש לקחת בחשבון שככל שרוכשים את הפוליסה בגיל יותר צעיר ובבריאות תקינה, כך יהיה קל יותר להמשיך וליהנות מהכיסוי הביטוחי בעתיד ללא מגבלות, מבחנים והתניות של חברת הביטוח. בנוסף, יש לבדוק אם מגיע לכם ביטוח פרטי במחיר הרבה יותר נוח עקב מקום עבודה כמו גוף ציבורי, לבחון את האפשרות לחיסכון בעלויות על ידי רכישה של פוליסה לכל המשפחה, ועוד. לכן מומלץ לפנות אל איש מקצוע אובייקטיבי ומנוסה המכיר היטב את התחום ואת צרכי והוצאות הבריאות לאחר פרישה.

 

כתבות נוספות באותו נושא