This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
הזנק בעלייה: שירותי הפיננסים והפנסיה לסטארטאפים של קלי
מהטלפון הראשון ועד ניהול הפנסיות של עשרות עובדים באופן חלק – כך נראה תהליך תחילת העבודה של קבוצת קלי עם הסטארטאפ שלך
בעולם הסטארטאפים, כל דקה יקרה והמיקוד העיקרי הוא על פיתוח המוצר וצמיחת החברה. ניהול הפנסיות והפיננסים של העובדים? זה כבר סיפור אחר לגמרי. קבוצת קלי, עם ניסיון של למעלה מ-50 שנה בתחום, מציעה פתרון מקיף המותאם במיוחד לצרכים הייחודיים של סטארטאפים בכל שלב בהתפתחות שלהם. ישבנו לשיחה עם גל ליבנה, מנהל פיתוח עסקי בקבוצת קלי, כדי להבין איך נראה התהליך של קליטה והנעת עבודה בתחום ניהול החסכונות של העובדים בחברות הזנק.
“מבחינתנו, קיימים שלושה סוגים עיקריים של סטארטאפים שצריכים את השירות שלנו”, אומר ליבנה. “הכי קטן, נקרא לו הסטארטאפ הצעיר. "יש כאן ארבעה-חמישה אנשים, הפעילות התחילה לא מזמן, הם פתחו ח.פ והבינו שהם צריכים מישהו שיעשה משכורות והפרשות. בשלב הזה באופן טבעי, אין מחלקת שכר, אין משאבי אנוש, אין פונקציה שמסבירה מה זה פנסיה ומה כדאי או לא. יזמים בשלב זה צריכים את השירות בשביל שקט נפשי, שיוכלו להתמקד בפיתוח בזמן שקבוצת קלי מטפלת בפנסיות".
הסוג השני, לדבריו, הוא הסטארטאפ המתפתח: "יש סטארטאפ בוגר יותר, שהעסיק כבר איזה סוכן שסייע לו עם הניירת", הוא אומר. "אבל עכשיו הוא גדל, יש 10-15 עובדים עם צרכים שונים, ומה שהתאים לסוכן פרטי קטן כבר לא מתאים יותר. לרוב, החברות האלה לא יודעות שיש בעיה עד שנתקלים במצב לא נעים – תלונות, בעיות תפעול, מכתבים מהפנסיה… כי סוכן פרטי לא אמור לטפל בארגון גדול."
"וישנו הסטארטאפ הבוגר – כאן יש כבר 70 עובדים, יש להם משקיעים ויש יעדים. יכול להיות שהם עדיין עובדים כאילו הם 10 עובדים – למשל כל אחד מביא סוכן משלו. אבל בשלב כזה, כבר נדרש שירות שהוא מעבר לזה. וזה לא רק היכולת הטכנית, אלא ניהול מיטיב של פנסיות שנותן לעובדים ערך מוסף, ובשלב בוגר של הסטארטאפ זה חשוב”.
למה חשוב גוף מקצועי שיטפל בניהול הפנסיות, הפרשות וטיפול פרטני בעובדים? הסיבה מתחילה בדרישות החוק: סליקה פנסיונית, שהיא תהליך העברת כספי הפנסיה והקופות מהמעסיק לגופים המוסדיים, היא חובה חוקית של המעסיק. זהו תהליך מורכב שדורש מקצועיות, דיוק ומערכות מתקדמות – וטעויות בו עלולות לגרור בעיות משמעותיות.
איך מתחילים? תהליך האונבורדינג המלא
איך נראה תהליך החיבור בין קלי למערך העובדים של סטארטאפ? "אני פוגש מישהו מהארגון", אומר ליבנה. "בדרך כלל בשלבים האלה, בסטארטאפים יש פונקציה שאני קורא לה Head-of-All. לרוב זאת מישהי אחת שהיא סוג של מנהלת משרד, אבל בגלל שאופרציה נמצאת עדיין בשלבים מוקדמים, הכל נופל עליה: משלוחים, אדמינסטרציה, פנסיה, מנקה, דואר. אז בתור התחלה, נפגשים איתה או עם הפאונדר, משתדלים להבין את הצרכים של הארגון, ומסבירים את הצד שלנו – מה עושים, למי פונים, מה מקבלים".
ליבנה מסביר שתהליך האונבורדינג בקלי כולל כמה אבני יסוד:
- רפרנטית אישית צמודה: “זאת בעלת תפקיד שכל תפקידה ללוות את החברות שנקלטות בשבועות ובחודשים הראשונים. כל יום היא תוציא שיחת טלפון או מייל, כשהיא בודקת מה חסר, מה צריך, מה לא ברור, מי צריך פגישה”.
- קליטה דיגיטלית: "אנחנו מאפשרים לנהל הכל בדיגיטל. קליטת העובדים במערכת, תיאומי פגישות, קליטת מסמכים במייל ועוד”.
- חיבור למערכות השכר: "הצוות עובד מול כל ספקי השכר והרו”ח, מתממשק למערכות הקיימות ומוודא שהכל עובד חלק".
כמה זמן זה לוקח?
"תהליך האונבורדינג הראשוני לסטארטאפים לוקח בדרך כלל 2-3 שבועות,” מציין ליבנה. "אנחנו מבינים היטב שמה שחשוב לפאונדרים בשלבים האלה הוא מהירות, והקלות שבה אחנו יכולים להיטמע בתוך המערכת הקיימת. בשבועות הראשונים, כל המשאבים שלנו מופנים לחיבור מוצלח עם הארגון – תשומת לב לפרטים, פגישות ככל שצריך, זמינות מלאה.
"וגם אחר כך", הוא מבהיר. "גם כשטכנית מסתיים תהליך האונבורדינג והעסק מתקתק, אנחנו ממשיכים לתת לאותן חברות שירות VIP. אנחנו ממשיכים לתפקד כמחלקה לכל דבר בסטארטאפ, כדי שהמפתחים, המעצבים, אנשי המוצר ואנשי הניהול יוכלו לעשות את העבודה שלהם בראש שקט".
השירות של קלי בהמשך הדרך
למעסיק: החל מסליקת כל הכספים בהעברה אחת מרוכזת, דרך מערכת בקרות פנימיות חכמה שמזהה ומונעת תקלות מראש, ועד טיפול מקצועי בכל התקלות וההיזונים החוזרים שעדיין צצים. בנוסף, קלי מספקת חיבור לכל השירותים המשלימים הנדרשים – משכר ועד ייעוץ משפטי ומיסוי.
לעובדים: גם העובדים נהנים ממעטפת שירות מלאה: כל עובד מקבל מנהל לקוחות קבוע וזמין שמלווה אותו באופן אישי, מפגישת הייעוץ הפנסיונית והפיננסית הראשונה ולאורך כל הדרך. העובדים מקבלים גישה לפורטל לקוחות מתקדם עם אזור אישי, ונהנים מתנאים אטרקטיביים במיוחד בקרנות הפנסיה וההשתלמות – כאלה שבדרך כלל שמורים רק לחברות גדולות.
בתור חברה עצמאית שאינה קשורה לאף גוף מוסדי, קלי יכולה להציע את הפתרונות הטובים ביותר עבור כל לקוח, כולל דמי ניהול אטרקטיביים גם לחברות קטנות. הפלטפורמה הדיגיטלית המתקדמת שלה מאפשרת ניהול יעיל ופשוט של כל התהליכים, והצוות המקצועי מספק שירות במגוון שפות – יתרון משמעותי עבור צוותים גלובליים.
השורה התחתונה
“אתם תתנו לנו לטפל לכם בהכל – ואנחנו ניתן לכם שקט,” מסכם ליבנה. בעולם הסטארטאפים התחרותי, היכולת להתמקד במה שחשוב באמת – פיתוח המוצר וצמיחת החברה – היא קריטית. שירות מקצועי ומקיף כמו זה שמציעה קלי מאפשר בדיוק את זה.