מדדי המניות העיקריים בשוק ההון האמריקאי ירדו בחודש אוגוסט. מדד MSCI העולמי ירד ב- 4%. לעומת זאת המדד המקביל של השווקים המתעוררים נותר כמעט ללא שינוי.
הפד ממשיך להילחם באינפלציה ע"י העלאות ריבית מהירות.
הצהרות בכירים בבנק המרכזי בארה"ב על כוונתם להמשיך ולהעלות את הריבית גם במחיר של האטה, תרמו לעלייה בתשואות אג"ח הממשלתיות במיוחד בטווחים הקצרים.
ממשיכים להופיע סימני הקלה באינפלציה וחל שיפור קל בתנאי הרכישה שקשורים למחירי המכירה של הבתים והמכוניות.
מחיר הנפט בארה"ב ירדו -במהלך אוגוסט צנח מחירה של חבית הנפט ב- 11% ועצר על רמה של כ- 87 דולר לחבית.
בניגוד לארה"ב התוצר בגוש האירו צמח יותר מהצפי ברבעון השני כאשר ההקלה בהגבלות הקורונה והנהירה לנופש הטיבו עם חלק מהמדינות.
מחירי הסחורות ירדו השבוע על רקע חששות ממיתון וסגרים בסין. העודף המסחרי של סין צמח לשיא חדש בעקבות המשך גידול ביצוא וירידה קלה ביבוא הסחורות וגם קשורה בחלקה לירידת מחירי הנפט.
זינוק במחירי האנרגיה ובפרט במחירי החשמל באירופה עקב צמצום אספקת הגז מרוסיה לגוש האירו.
הבנק המרכזי בבריטניה העלה את הריבית ב- 0.5%, שעלתה ל- 1.75%. כאשר האינפלציה עולה על 2% בערכים שנתיים – התגובה תהיה העלאת שער הריבית כדי לווסת ולהשיג הוזלת מחירים.
בישראל
למרות השפעת הירידות בעולם על שוק ההון הישראלי, מדדי המניות העיקריים של הבורסה בת"א ממשיכים לבלוט לחיוב בהשוואה לשאר העולם כאשר מדד ת"א 125 עלה החודש ב- 3% .
במרבית המדדים הענפיים, נרשמו החודש עליות, בראשם מדדי ת"א -ביטוח ות"א בנקים-5 הגיע לשיא, והבנקים שחזרו לרווחיות חזרו לחלק דיבידנד. מדד ת"א נפט וגז עלה ב- 1.4% באוגוסט. מנגד, מדדי חברות ההייטק שהן חברות צמיחה יצואניות המושפעות לשלילה מהעלאת הריבית במשק, מהחלשות הדולר ומהאטה במדיניות בעולם, ירדו החודש.
האינפלציה בישראל עלתה בחודש יולי בחדות ומעל הצפי, בשיעור שנתי ממשיכה במגמת העליה ועומדת על 5.2%. הנתון הגבוה לצד הצמיחה החזקה הובילו את בנק ישראל להעלות את הריבית במשק בקצב מהיר בפעם הרביעית השנה ב- 0.75% לרמה של 2%.
עלייה חדה בגובה החזר ממוצע על משכנתא. ההחזר הממוצע גבוה כעת בכאלף שקלים מעל שכר דירה ממוצע, גם זה צפוי לקרר את הביקושים בשוק הדירות בבעלות, להגביר ביקושים לדירות להשכרה ולתמוך בעלייה בסעיף הדיור במדד המחירים.
מדד המחירים לצרכן ביולי עלה ב- 1.1% (הרבה מעל הצפי) בהובלת השכירות, הנופש והדלק.
באוגוסט השקל התחזק ב- 3% והגיע לשיא חדש מול סל המטבעות, ב- 1% מול הדולר ו 4% מול האירו.
שיעור האבטלה בארץ התייצב ברמה הנמוכה מלפני הקורונה, נע סביב 3.4%.
המסחר בתל אביב בפתחה של שנה למלחמת "חרבות ברזל" התנהל על רקע כוננות גבוהה ברחבי הארץ בעקבות איומי תקיפה מצד איראן וחיזבאללה, כשנמשכת הלחימה בצפון הארץ וברצועת עזה ונ�
האירועים בימים האחרונים גרמו לחוסר וודאות הן בארץ והן בעולם, והשפיעו על שווקי אגרות החוב והמניות. נתונים חלשים בארה"ב- פחד וחשש להאטה / מיתון שהובילו לירידות חדות בת�
מגמה מעורבת בשוקי המניות בעולם- בארה"ב נרשמו עליות שערים, בעוד שבישראל, סין ואירופה נרשמו ירידות.
סקירת שוק ההון בישראל לחודש יוני 2024 המסחר במחצית הראשונה של שנת 20
סקירת שוק ההון בישראל לחודש מאי 2024 המסחר התנהל על רקע הלחימה ברפיח והמשך הלחימה בצפון, כשברקע מתנהלת בהאג תביעה נוספת נגד ישראל בעניין הלחימה בעזה וטורקיה עצרה את