חוסכים לפנסיה? ההבדלים שבין משיכה חד-פעמית לבין קצבה
ההבדלים שחשוב להכיר בין משיכה חד-פעמית של כספי פנסיה לבין קצבה
19/03/2024
חיסכון פנסיוני
תכנון פרישה
אנו חוסכים לפנסיה שנים רבות, בין אם כשכירים או עצמאים, כאשר מטרת החיסכון שצברנו היא כמובן לשמור על רמת חיים טובה ומספקת גם לאחר יציאתנו לפנסיה.
החיסכון שצברנו אמור להחליף את ההכנסה מעבודה שקיבלנו לפני יציאתנו לפנסיה. זה נקרא גם "יחס התחלופה", שהוא תוצאה של חילוק בין הפנסיה לאחר הפרישה לגמלאות לבין השכר מעבודה במהלך הקריירה לפני הפרישה.
אך האם הדרך היחידה לקבל את הכסף היא קצבה? לא בהכרח! ניתן למשוך את החיסכון גם כסכום חד-פעמי.
יחד עם זאת, מתוכניות הפנסיה השונות יש מקרים ותנאים גם למשיכה חד-פעמית. ולכן כאשר מגיעים לגיל מימוש הכספים צריך לבחון את האפשרויות בין משיכת קצבה לבין משיכה חד-פעמית ולבחור בדרך שתתאים לצרכי הפורש יחד עם להקטין את המס.
לקריאת המאמר המלא של ענת עברי, סמנכ"לית תכנון פרישה ופנסיה, בביזפורטל >>
כתבות נוספות באותו נושא
משיכת קרן השתלמות לפני הזמן – המשמעויות והאלטרנטיבות
למשיכת כספי קרן השתלמות לפני הזמן חשיבות רבה ולכן היא לא בהכרח כדאית. למרות האטרקטיביות לכאורה של הצעה חדשה של רשות המיסים לשנת 2024, אשר צפויה להעניק מס מופחת למושכים כספים בטרם עת, להלן מס' סיבות מרכזיות להימנעות ממשיכת הכספים וחלופות אפשריות.
קרא עודהמצב קשה, אבל אסור לממשלה לגעת בחסכונות של הציבור
כך התייחסה מנכ"לית קבוצת קלי, אביבית בנדר, בכנס השקעות ופיננסים של כלכליסט ומגדל, לדברי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מלפני כשבועיים, שיותר ויותר חסכונות צריכים להיות מושקעים בישראל. בפאנל השתתפו גם ד"ר אלכס קפלון מהמכללה למינהל ומיכל גור-כגן, מנהלת חטיבת חיסכון ארוך טווח ובריאות במגדל.
קרא עוד