איך להגן על תיק ההשקעות בתקופה של טלטלה בבורסה המקומית ובשוק המט"ח

בזמן שהדולר ממשיך להתחזק מחפש הציבור אחר אפיקי השקעה שיגנו על כספו - מקרנות סל, העוקבות אחר מדדים מובילים בעולם, דרך פיקדון דולרי וקרנות כספיות, עם ריבית קבועה, ועד מניות הנסחרות בוול סטריט • וגם: לאילו מסלולים מוטי-חו"ל ניתן לנייד את הפנסיה

השקל הישראלי, שבשנים האחרונות היה אחד המטבעות החזקים בעולם, נמצא בשבועות האחרונים במגמת היחלשות ניכרת מול הדולר והאירו, לנוכח האירועים המתרגשים מבית ומחוץ, ובעיקר חששות המשקיעים מפני השלכות הרפורמה המתוכננת במערכת המשפט על הכלכלה.

כשברקע חלק מהציבור בישראל כבר ממיר שקלים למט"ח, אם על מנת לגונן על תיק ההשקעות או כדי להוציא חלק מיתרות המזומנים לחו"ל, ומשקיעים זרים שוקלים מחדש אם להשקיע כאן לנוכח שורת אזהרות של בנקי השקעות גלובליים – התחזק הדולר מאז השבוע האחרון של ינואר בכ-5% אל מול השקל.

במצב הנוכחי, משקיעים ישראלים רבים מבקשים להגן על כספם מהמשך היחלשות השקל, באמצעות השקעה במוצרים הנסחרים במטבעות זרים, כשהמועדף עליהם הוא כמובן הדולר.

 

באנר תכנון השקעות גלובלי בחול

 

"מובן שיש ני"ע זרים שנקובים בכל המטבעות, אולם הדולר הוא המטבע הנזיל בעולם, עם מספר המוצרים הגדול ביותר", אומרת קרין אלנר פיאדה, ראש תחום השקעות גלובליות בקבוצת ההסדרים הפנסיוניים קלי.

"מכיוון שכאשר ישראלי מחליט להשקיע בחו"ל הוא מביא עצמו לחשיפה מטבעית, אלא אם יש לאותו אדם הוצאות או הכנסות במטבע שאינו דולר, הבחירה במטבע האמריקאי היא ההגיונית ביותר. האירו אומנם עלה לאחרונה, אבל הוא סובל מבעיות הרבה יותר מהותיות מאשר יש בארה"ב, כמו המלחמה באוקראינה.

 

לקריאת הכתבה המלאה באתר גלובס>>

כתבות נוספות באותו נושא