הפלוס הגדול: בנקאות פרטית והשקעות בשווייץ – היתרון האנושי של קלי

קרין אלנר פיאדה עבדה במשך 17 שנים בתפקידי מפתח בבנקים שוויצריים, וכיום מנהלת את תחום ההשקעות הגלובליות בקבוצת קלי ● תפסנו אותה לשיחה על כסף, תשואות והשקעות מעבר לים

שוויץ, השוכנת בלב אירופה, מוכרת כמעצמה כלכלית עולמית, הממלאת תפקיד משמעותי במגזרים שונים כמו בנקאות פרטית, ניהול השקעות ומסחר במטבעות חוץ. איך הפכה המדינה האירופית החורפית והמנומנמת, שמונה רק 9 מיליון תושבים – לעמוד תווך בכלכלה העולמית, ולחוף מבטחים עבור משקיעים בעלי ממון? שווייץ ידועה ביציבות הפוליטית שלה ובניטרליות שלה, בתשתית פיננסית חזקה ובמחויבות לסודיות בנקאית. במרוצת השנים, המדינה משכה אליה את ממונם של אנשים, תאגידים, משקיעים ואפילו מדינות מכל העולם.

בלב הפעילות עומד ענף שלם של בנקאות פרטית ובנקי השקעות – 92 בנקים שמנהלים נכסים של מעל 3.2 טריליון יורו והופכים את שווייץ למערכת הבנקאית הגדולה בעולם (נתוני 2021). כדי להבין לעומק את התעשייה הזו, ישבנו לשיחה עם קרין אלנר פיאדה, מנהלת תחום השקעות גלובליות בקבוצת קלי מזה 3 שנים, ובעלת רקורד של כ-17 שנים במערכת הבנקאות השווייצרית – כולל תפקידים בבנקים USB, HSBC ועוד.

"מרבית האנשים שרוצים לנהל כסף בחו"ל, יילכו לשווייץ", אומרת אלנר פיאדה. "זוהי מדינה ניטרלית מבחינה פוליטית, עם כלכלה יציבה וחזקה, רגולציה שמוכוונת לתמוך במשקיעים ומיסוי נוח. חוויית השירות והמעטפת הפיננסית שמקבלים בבנק פרטי בשווייץ הן ללא תחרות – מוצרים מותאמים אישית, ביטוחי חיים, מסלולי פרימיום ויחס אישי מהבנק".

השקעות כספים בשוויץ
השקעות כספים בשוויץ

השקעות בשוויץ – "השמנת של עולם הבנקאות העולמי"

המערכת הפיננסית השווייצרית מספקת סביבה נוחה להשקעות, עם תשתית איתנה, גישה להון בינלאומי ושוק מוסדר היטב – כשהרגולטור דורש מבנקים לעמוד ביחסי הלימות הון גבוהים יותר מהמקובל בעולם. שווייץ מתהדרת בשוק פיננסי תוסס, המאופיין ביציבות, חדשנות והתמקדות ביצירת ערך לטווח ארוך. בתוך המציאות הזו, מנהלי ההשקעות של שווייץ זכו לרקורד חזק של יצירת תשואות עקביות ללקוחותיהם תוך הפחתת סיכונים.

"הבנקאים השווייצרים הם השמנת של עולם הבנקאות העולמי" אומרת אלנר פיאדה. "כל סטודנט מצטיין בכלכלה, פיננסים או חשבונאות מכל מדינה אירופית ירצה להגיע להתמחות בבנק בשווייץ, במטרה להתברג בתעשייה. כך נוצרת מעין 'סיירת מטכ"ל' של הבנקאות, והטובים ביותר מאיישים משרות של מנהלי השקעות, מנהלי קרנות ומנהלי תיקים.

"רמת הידע שקיימת בתוך בנק שווייצרי פרטי היא עצומה. מדובר בניסיון של מאות שנים. הרי גם דסק חו"ל בבית השקעות ישראלי יכול לבנות תיקים דומים, אבל ההבדל הוא שהדסק קונה את האנליזה ואת ניתוח הנתונים ממנהלי קרנות ומסוכנויות זרות, ומבצע את המכירות והקניות בעצמו. כלומר, ניהול ההשקעות הוא ישראלי. בבנק בשווייץ – האנליזה שמתבצעת לצורך בניית תיק ההשקעות היא פנימית, נעשית על ידי מומחים וניתנת לשינוי דינמי בהתאם לשינויים בשוק ההון".

אלנר פיאדה מדגישה את התפקיד של שווייץ עבור המשקיע הישראלי: "משקיעים מתוחכמים מבינים את התפקיד של מטבע חוץ בהשקעות. כשרוצים לנהל חשבון השקעות דולרי, כשרוצים להיחשף להתחזקות הדולר ולכלכלות החזקות בעולם – שווייץ היא המקום להתחיל ממנו. לבנקים השווייצריים יש יכולות; מחלקות אנליזה עם מאות אנליסטים ואנליסטיות, מנהלי השקעות, CIO שאחראיים על האסטרטגיה הכוללת וגם צוות ניהולי בעל עשרות שנות ניסיון בהשקעות גלובליות. הבנקים בשווייץ גם מציעים מנעד רחב מאוד של מסלולי השקעה".

השקעות של מיליון דולר – לכל הפחות

למרות שהפעילות הזו נשמעת רחוקה, ישראלים רבים שהם משקיעים כשירים בוחרים לנהל את הונם או חלק ממנו מעבר לים, כשאחת האופציות המועדפות היא שווייץ. לדברי אלנר פיאדה, כדי לפתוח חשבון בבנק פרטי בשווייץ ההון המינימלי הדרוש הוא כמיליון דולר. ואולם, היא מדגישה שבנקים רבים יבקשו הון מינימלי גבוה יותר.

"כן, מדובר בבנקאות לאנשים אמידים", היא אומרת. "העניין הוא, שכלקוח של 2-4 מיליון דולר, אמנם תצליח להכניס רגל בדלת, אבל היחס מהבנק יהיה של 'לקוח מהשורה', ולא יבנו לך תמהיל השקעות מותאם אישית. זאת מכיוון שיש אינספור בעלי חשבונות בבנקים האלה, ורק בעלי הממון הגדול באמת מקבלים יחס מועדף".

כאן נכנסת הפעילות של אלנר פיאדה כראש מערך ההשקעות הבינלאומיות בקלי לפעולה. לקוחות קלי עם הון מספיק יכולים להשתמש בשירותי המערך כדי לפתוח ולנהל חשבון השקעות בבנק פרטי בשווייץ, ואף לראות את התיק שלהם דרך האזור האישי באתר של קלי. הפעילות מול הבנקים השווייצריים שמתבצעת דרך קלי מונהגת על ידי אלנר פיאדה, שמחזיקה בידע פנימי עשיר על העולם הזה, יכולה לנתח ולהבין תמהילים שונים בתיקי ההשקעות, לברור בין קרנות שונות ובעלת קשרים בבנקים בשווייץ. "במשך שנים הייתי מנהלת כספים בבנקים שווייצריים. אני יודעת לדבר את השפה, רואה ומבינה מה קונים ממש ברמת המוצר, ברמת נייר הערך", היא אומרת.

השקעות בשוויץ
השקעות בשוויץ

שומרת הסף מול הבנק, 100% בצד של הלקוח

"כמו שאמרתי, יש אינספור לקוחות של מיליון דולר, 2 מיליון דולר", מסבירה אלנר פיאדה. "הם יקבלו ניהול תיקים בסיסי. אני, כקבוצת קלי, מקבלת יחס אחר – אנחנו נתפשים מצד הבנקים בשווייץ כלקוח מוסדי, ולכן הלקוחות שלנו מקבלים טיפול בהתאם.

"לקלי יש קשרים והסכמים עם הבנקים בשווייץ, ובעצם אנחנו נהנים מאותו שירות שממנו יהנה לקוח גדול – שירותי פרימיום, תנאים מותאמים, זמינות של אנשי מקצוע ופינוקים אחרים", אומרת אלנר פיאדה. "צריך להבין, שווייץ היא מדינה קטנה וכמובן שהבנקים שם לא מתבססים על לקוחות שווייצרים. לכן הם זקוקים ללקוחות זרים איכותיים כל הזמן, וכך קלי נתפסת כשחקן חשוב במערך. אני בעצם עוזרת להם לגייס כסף כגוף, ולכן מקבלת מהם יחס מועדף".

ב-3 השנים האחרונות בנתה אלנר פיאדה מערך בינלאומי מקצועי בקלי, ולדבריה היתרונות האמיתיים עבור הלקוחות מגיעים כבר בשלבים של לפני ניהול ההשקעות השוטף. "אני לא עובדת בבנק, אלא עובדת עבור הלקוח, ולכן אני 100% בצד שלו, יש לנו זהות אינטרסים מושלמת".

"יש לנו הסכמים כתובים עם הבנקים, המוצר הבינלאומי שלנו מוכן לשימוש. הכל כבר מוכן ומוסדר אל מול הבנקאים שעמם אנחנו בקשר בשווייץ", אומרת אלנר פיאדה. אבל ההבדל העיקרי נעוץ בה עצמה – בנקאית לשעבר בתעשייה השווייצרית, עם יכולת ניתוח תיקים עצמאית. "אני פועלת כאן כשומרת סף עבור לקוח של קלי. אני יודעת לעבוד באופן עצמאי מהבנקאי, ובכך לפקח על פעולותיו בתיקי הלקוחות ולדאוג לאינטרסים שלהם".

"אנו עוזרים בביצוע, בבקרת סיכונים, זיהוי הקרנות שנרכשות כחלק מהתיק, זיהוי חולשות וחוזקות בתמהיל הנכסים, הוזלת עלויות ניהול ועמלות בתיק ובאופן כללי אנחנו 'על זה' עבור הלקוח" אומרת אלנר פיאדה. "מי שלא עסק בזה שנים, יהיה לו קשה לבצע את זה. זה דבר שאין לו תחליף. מי שיפתח תיק באופן עצמאי אמנם ייהנה מפירות הבנקאות השווייצרית, אבל הוא יהיה נתון לחסדיהם של הבנקאים עצמם. קלי מספקת לו ייצוג מוסדי שמקבל כבוד בחדרי הישיבות של מנהלי ההשקעות בבנק", היא מסכמת.

 

***רוצים ורוצות לדעת איך תוכלו ליהנות משירותי הפרימיום של מערך ההשקעות הגלובליות בקלי? לחצו כאן

כתבות נוספות באותו נושא